Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αθήνα 30/04/2017


Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Χριστός Ανέστη!
     Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ττην επιστημονική Ημερίδα του κλάδου μας στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 09.30 π.μ. Την ίδια ημέρα θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. 
     Τα τελευταία χρόνια το ΔΣ της ΟΜΣΙΕ εργάζεται συστηματικά, με γνώμονα τη δημιουργία  οραματικών προοπτικών για την ψαλτική κοινότητα. Ανανεώνοντας τη δράση μας οργανώσαμε την Ημερίδα με τίτλο “Ελληνική Μουσική Παράδοση στον 21ο αιώνα”, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ι.Μ. Πεντέλης. Η ημερίδα μας έχει τέσσερις ενότητες:

       Δημιουργία κατάλληλων δομών παιδαγωγικού διαλόγου της Βυζαντινής Μουσικής με τις άλλες συγγενικές μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως η λόγια και παραδοσιακή μουσική.
       Προσπάθεια διεθνούς προστασίας της ελληνικότητας της βυζαντινής μουσικής με την ανάρτηση της στους καταλόγους προστατευόμενων άυλων πολιτιστικών αγαθών της UNESCO.
       Επιστημονική κατάδειξη της ευεργετικής επίδρασης της βυζαντινής μουσικής στο βίο του ανθρώπου
       Πρόταση για τη θεσμική θωράκιση του ιεροψαλτικού λειτουργήματος
     Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής κ. Αντώνης Αλυγιζάκης, η Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Τάκης Παπαθανασόπουλος και ο γράφων, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Γεώργιος Ναούμ.
     Συνάδελφοι, σας καλούμε να βρίσκετε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος από τις 9 π.μ., προκειμένου να υποδεχθούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’, τον εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, τους αρμόδιους τομεάρχες των πολιτικών κομμάτων και τους άλλους επίσημους προσκεκλημένους. Η μαζική συμμετοχή μας αποτελεί το όπλο της τάξης μας. Κατά την έναρξη της Ημερίδας θα γίνει τιμητική διάκριση στους διατελέσαντες Προέδρους της Ομοσπονδίας μας.

                                                                                   Με ιδιαίτερη τιμή

                                                                                    Για το ΔΣ ο Πρόεδρος
                                                                                               Γεώργιος Δ Ναούμ