Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γαλιλαίας, για πρώτη φορά στην Αθήνα και στον Άγιο Δημήτριο των Όπλων

Ρεπορτάζ και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό του  Σπύρου Παπαγεωργίου - 21/10/2017  21:51 πηγή 


Ο Πρωτοψάλτης του Ναού Άκης Ν. Λιλιόπουλος, με τον Νίκο Λιλιόπουλο και Θανάση Λιλιόπουλο καθώς και Δημήτρη Τσακαλή και Λάμπρο Χαρόβα
Με συγκίνηση, η ιστορική ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου των Όπλων στα Κ. Πατήσια, υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα την εικόνα της Παναγίας της Γαλιλαίας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Την ιερή εικόνα μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων π. Χαράλαμπος.
Πολλοί πιστοί, κάθε ηλικίας, ανέμεναν από νωρίς το απόγευμα, στα προπύλαια το ιερό σέβασμα από την Αγία Γη. Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσμονής τους, ήταν η θέληση να προσκυνήσουν όλοι την εικόνα με την άφιξή της.
Εν τέλει την εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου Θεόδωρος, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Φιλούμενο Ρούμπη και τους συνεφημερίους του.
Στα προπύλαια του Ναό, όπου έγινε δέηση και εν συνεχεία τελέστηκε ο εσπερινός χοροστατούντος του κ. Θεοδώρου.
Η προσέλευση των πιστών ήταν πολύ μεγάλη, καθώς στο Ναό εκτίθεται επίσης και τεμάχιο λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Ο π. Φιλούμενος Ρούμπης, ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως για την τιμητική του παρουσία καθώς και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την ευλογία μεταφοράς της εικόνας της ιστορικής εικόνας της Παναγίας της Γαλιλαίας.
Η εικόνα θα παραμείνει καθ’όλη την διάρκεια των εορτασμών του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, έως τις 29 Οκτωβρίου.