Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Βυζαντινή Χορωδία "Αθηναίοι Υμνωδοί"


Η χορωδία ιδρύθηκε το 1981 από τον Ιατρό και Μουσικοδιδάσκαλο Νικόλαο Β. Λιλιόπουλο και τα ... 8 παιδιά του.
Τον Γιώργο, τον Άκη, τον Βασίλη, τον Μανώλη, τον Δημήτρη, την Μαίρη, την Κυριακή και την Βερονίκη. Ο Νικόλαος Λιλιόπουλος μαθητής του Αθ. Καραμάνη, Θ. Χρυσάνθου και αργότερα με Κ. Μάρκου και Σίμωνα Καρά δίδαξε μαθήματα Β.Μουσικής επί σειρά ετών στην πρώτη σχολή βυζαντινής μουσικής Μητροπόλεως, την Νίκαια, όπου από τις τάξεις του αποφοίτησε πλήθος μαθητών

Ο Ιατρός Νικόλαος Β.Λιλιόπουλος ήταν Πρωτοψάλτης επί σειρά ετών στον Ι. Ν. Παμμ. Ταξιαρχών Περιστερίου (Παλαιός), στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Αιγάλεω και στον Καθεδρικό Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρως στον ομώνυμο Δήμο.

Διετέλεσε και Γεν. Γραμματέας της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος)
Μετά θάνατο του Νικολάου Λιλιοπούλου η Χορωδία συνέχισε τις εμφανίσεις με τους άρρενες πλέον και με την συνεχή προσθήκη νέων μελών και Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη και Μουσικοδιδάσκαλο  Άκη Ν. Λιλιόπουλο.


 Ο Άκης Ν. Λιλιόπουλος αποφοίτησε από την Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχοντας ως εισηγητή Καθηγητή, τον έγκριτο Μουσικοδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Βερύκιο, λαμβάνοντας Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα καθώς και Δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου με βαθμό Άριστα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.



Τα πρώτα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής τα πήρε από τον πατέρα του Νικόλαο Λιλιόπουλο όπου τον έφτασε μέχρι το 5 έτος κατόπιν στους Κωνσταντίνος Μπίλιος (Κωνσταντινουπολίτης), Γεώργιος Τσατσαρώνης (Άρχων Πρωτοψάλτης),  Λυκούργος Αγγελόπουλος (Άρχων Πρωτοψάλτης)

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Ιεροψαλτών Αττικής «ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ» και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιεροψαλτών, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός" Δίδαξε την Βυζαντινή Μουσική επί σειρά ετών στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών του Αγίου Δημητρίου των Όπλων, και στον ίδιο Ναό είναι διορισμένος ως Πρωτοψάλτης.

Σήμερα διδάσκει την Βυζαντινή Μουσική στην Σχολή του Πολυδρόσου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στο Κεντρικό Ωδείο "ΦΟΡΜΙΓΞ" ανεγνωρισμένα και τα δύο από το Υπουργείο και χορηγούν Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής που δίνουν το δικαίωμα στους αποφοίτους, προσλήψεώς των, εις την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.




Κλιμάκια της Χορωδίας "Αθηναίοι Υμνωδοί"  έχουν ψάλλει σε πολλές πανηγύρεις των Αθηνών και της Επαρχίας όπως Άγια Άννα Ρέντη, Αγία Άννα Μενιδίου, Αγία Κυριακή (Λιβανάτες Φθιώτιδα), Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μαρτίνου Φθιώτιδας), Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μαρτίνο Φθιώτιδας), Αγίου Σεραφείμ (Ζέλι Φθιώτιδας), Άγίου Νικολάου (Τραγάνας), Αγίου Ιωάννου Θεολόγου (Θεολόγος Φθιώτιδας) Πέτρου & Παύλου (Παλιοχώρι-Δημητσάνας), Άγιο Αθανάσιο Πολυδρόσου (20/11/2016), Αγίας Τριάδας (Δερβένι Κορινθίας) Αγίου Παντελεήμονα (Δερβένι Κορινθίας), Προφήτη Ηλία (Μαρτίνο), Παναγίας (Τσοροκός-Μαρτίνου Φθιώτιδας), Αγίου Γεωργίου (Παλιοχώρι Μαρτίνου), Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου (ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ), Παναγία Μηλεσιώτισσα, ΩΡΩΠΟΥ,


Οι "Αθηναίοι Υμνωδοί" μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει τρία Βυζαντινά Ορατόρια (ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ) δύο Χριστουγεννιάτικα και ένα Πασχαλινό εις την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ένα Χριστουγεννιάτικο στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας
Επίσης ένα δραματούργημα "ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ" στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ΑΘηνών.




Έχουν εκδώσει 4 ψηφιακούς δίσκους (CD) με βυζαντινές ψαλμωδίες
1. "Εν ψαλμοίς και ύμνοις"

2. "Βυζαντινά Απανθίσματα"
3. "Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι"
4."Ύμνοι της Μ. Εβδομάδος"